Tuesday, 22 August 2017

Dulu dihina muka berjerawat, bau badan macam loji, tapi sekarang Piiiwwwiiittt


Sejujurnya dulu Eyma ada masalah dengan bau badan dan kulit yang sangat sensitif. Sampai tahap ramai tegur kenapa kau busuk sangat, kenapa muka kau macam tin sardin? Meh habaq meh siapa yang tak sakit hati dengar kutukan macamni? Walaupun dulu Eyma flawless, cantik, menawan ececeh, tapi Allah pinjamkan sekejap saja. Start masuk Universiti, muka naik macam-macam. Tapi sekarang? Takde dah orang nak ejek kau busuk, bau hanyir, muka macam longkang, takde dah lepas ni. Nak tahu kenapa? Teruskan membaca. Sama-sama share pada rakan lain juga ya. Hehehe


HILANGKAN BAU BADAN

Setiap orang ada bau badan tersendiri. Ada jenis bau tengik gila padahal tak sampai berapa minit baru lepas mandi. So korang patut cuba deodorant CELEBRITY LASS. Sembur sikit je kat ketiak terus takde bau apa-apa. SERIOUS! IM NOT JOKING! Dulu Eyma pun tak percaya, iyeke? betul ke sembur terus takde bau badan? Eyma pernah test tak mandi 24 jam pun still tak bau apa-apa. Eyma joging berpeluh-peluh pastu lepak lek lek dulu, still tak bau badan. Sumpah tak tipu! Eyma repeat sampai 3 botol tahan sampai 2 tahun. Banyak kali juga Eyma guna dalam sehari. Pagi nak pergi kelas, balik kelas lepas mandi sembur lagi. Malam nak jenjalan pun sembur. 1 botol tahan lebih 7 bulan. Berbaloi walaupun harga RM75 sahaja 50ml. Sekarang katanya dah tukar botol baru. Cubalah google kalau berminat nak beli. Eyma tak jual, hehehehe.

FLAWLESS MACAM PAKAI SUSUK

Inilah penyebab kulit Eyma naik jerawat mendadak :
1) Sensitif tahap gaban
2) Tak boleh kena habuk
3) Naik jerawat susah nak pulih
4) Tangan gatal woi nak sentuh muka
5) Tak cukup air
6) Stress final exam
7) Stop supplement

Ya! No 7 itu adalah punca utama kulit Eyma teruk gila! Bila fikir dah tua nanti, terus stop apa-apa pil tambahan. Eyma tukar produk yang dapat suggestion daripada orang sekeliling. Dua produk ini sahaja yang Eyma guna sekarang. No night cream, no daily cream, no moisturiser.

Pencuci muka : Good Virtues Co. Glowing & Goodness, Acne Control Facial Cleanser.
Serum : Magical White Treatment Gel

Penatlah asyik cover muka sebab berjerawat. Nak present kat depan pun tak ada confident, semua tengok je muka kita yang berjerawat ni. MashaAllah malu sangat! Tetapi alhamdulillah, hanya penggunaan sebotol Magical White, tak ada dah kulit sensitif yang dari dulu takut nak tempek walaupun secebis bedak. Korang patut cuba tau sebab Magical White sesuai untuk semua jenis kulit. Magical White juga ada pengesahan KKM tau. Tak percaya? Buat apa Eyma nak gebang. Biar gambar di bawah membuktikan segalanya.


Pencuci muka boleh dapatkan di mana-mana farmasi, Watson ada, Guardian pun ada. Serum Magical White Treatment Gel pula Eyma ada jual. Hehehe

Harga asal : RM49.90 tidak termasuk postage
Harga kasih sayang : RM40 tidak termasuk postage (tahan 3 minggu)
PROMOTION MERDEKA 3 BOTOL RM100 tidak termasuk postage

Postage RM8 semenanjung , RM11 Sabah & Sarawak
Kalau berminat nak beli, boleh PM di Facebook Eyma Lydia atau whatsapp saja 012-4345332.
#Anda Layak Untuk Peloles



MISS V BERBAU?

Mempersembahkan Good Virtues Co. Sensible & Serene, khas buat Miss V anda.


Ini dah botol yang kedua Eyma guna. MashaAllah sangat selesa! Yang jenis Miss V gatal-gatal, cubalah produk ini. Nak lompat? Nak kangkang? Nak buat apa saja Miss V tak berbau dah. Yang jenis suka kepit-kepit pun tak akan ada bau dah. Magik kan? Boleh dapatkan di mana-mana farmasi Watson atau Guardian. Hehehe

LAST ADVICE, PENTING!!!

Nak cantik, nak wangi, nak menawan kenalah ada usaha. Jaga pemakanan. Seimbangkan cara pemakanan korang. Jangan tahu nampak ayam goreng tu sedap terus pelahap tak ingat dunia. Banyakkan juga minum air putih. Sehari kalau boleh wajib habiskan 3 botol 1.5L. Inilah tips utama untuk kekal flawless dan hindar daripada bau badan yang melampau.

Sambil-sambil mandi dan cuci muka, rajin-rajinlah doa semoga Allah serikan muka kita, orang sekeliling tenang saja bila berdekatan dengan kita. InsyaAllah tips yang saya beri ni akan menaikkan semula semangat sahabat di luar sana yang sedang down kena hina, dicaci dan sebagainya. Anda mampu mengubahnya.

Sekarang Eyma dalam proses untuk slimkan body. Penat kena ejek badak sumbu, dugonglah, gajahlah. Nak buat macam mana? Makanan sedap woi!! Mana tak gemuknya. Apa-apapun, doakan yang terbaik buat Eyma. InsyaAllah dengan izin Allah kita bertemu lagi. Assalamualaikum & tata , Hehehe