Monday, 16 February 2015

Cubic Art Barbarian King Clash Of Clans

FINALLY !!

Total jam yang diperlukan untuk menyiapkan Barbarian King adalah selama 10 jam .
Hahhh , lama kan . . Sakit tulang belakang sebab tekun sangat buat minatang ni .
3 hari juga Eyma buat benda ni . Takdelah buat straight dalam satu hari .
Mati den kalau nak layan photoshop 10 jam sehari . . Hehehe


Kalini buat Cubic Art lebih tekun & memerlukan imaginasi yang tinggi .
Sebab Barbarian King pakai banyak sangat accessory .


Gambar atas ni adalah gambar rujukan Eyma untuk create cubic art ni .
Hehehehe , did you see? Imaginasi tu penting gila tau kalau nak buat art ni !!


Nak buat crown pun berjam-jam .
Yelah , guna photoshop takde automatik jadi 3D terus .
Kena buat sendiri side kanan kiri and atas .
Bayangkan berapa ratus Eyma kena create sendiri petak-petak tu .
Hehehe susah kan . .
Tapi bila dah nampak hasilnya confirm nak buat lagi cubic art!


Kalau korang nak tahu idea nak buat Cubic Art ni daripada mana ,
boleh ke entri sebelum ni ---> Cubic Art Charlie Chaplin & Barbarian Level 1
Habis jujur Eyma bagitahu tentang idea Cubic Art ni .
Hek hek hek


InsyaAllah after this Eyma akan cuba create muka Eyma sendiri melalui art ini .
Maybe? Agak-agak jadi tak muka Eyma? Hahaha
Hopefully tak kelakar la .
Kot kot lah nampak macam Nora Danish ke . . HAHA

Okay dah dah , usahlah layan Eyma yang suka merepek kerepek ni .
Hehehehe , see you all again on my next entry !
Thank you so much sudi baca entri ni . Hehe

Kalau nak tengok kesemua art by Eyma Lydia , klik sini !

Okaylah , kita pen off dulu ya . . Tata titi tutu . .