Thursday, 25 December 2014

Dulu VS Kini



Dulu VS Kini

Mana lagi molek ? HAHAHA
Gambar atas ni , sebelah kiri , rasanya masa darjah 6.
Tengoklah cara Eyma pakai tudung time kecik-kecik.
Dah macam orang tak terurus.
Cara selfie pun buat muka bajet, HAHAHA

But, sebelah kanan comei kan? HAHA
Tak sangka pula sekarang ni dah pandai berdandan, makeup, dan kemas.
Perubahan sangat ketara lepas masuk zaman sekolah menengah.
Maybe masa tu dah matured. Ecehhh....


Gambar atas ni pula masa sekolah rendah darjah 6 juga.
Did you see? Dulu rimas sangat kalau lipat tudung.
Lebih selesa pakai tudung serabut-serabut.
Kalau tanya kenapa, Eyma pun taktahu jawapannya.


Eyma mengaku okay, dulu Eyma jenis ROCK.
Tengoklah gambar atas tu.
Selalunya lelaki yang buat gaya Eyma dalam gambar atas.

HAHA, serious laaa.....
Eyma rock, gangster, ganas.
But.... Eyma jenis ceria yang over gila!

Bila jumpa kawan-kawan, saje-saje salam macam orang alim.
Bajet kan. HAHA
Dulu Eyma suka buat lawak.
Buat-buat macam nak terjatuh depan kawan.
Kawan-kawan pun gelak.
Tah pape kan lawak Eyma dulu?
HAHAHAHA



Dan.... gambar atas ni serious lawak.
Tengoklah gigi Eyma. Orang panggil " sumbing ".
Well, orang ganas macam Eyma memang patut gigi patah separuh.
Nasib sekarang boleh tambah simen kat gigi.
So, jadilah gigi macam sekarang.

But, dulu tiap-tiap tahun kena gi tukar simen gigi sebab tercabut.
Ganas sangat time makan sampai terpatah balik simen tu.
Suddenly Eyma terjumpa doktor pakar time form 3.
Sampai sekarang simennya tak tercabut.
Ohhhyeahh!!

Inilah rahsia besar yang ramai tak tahu.
Hehe, but now you dah tau.
Kalau perhati gigi depan Eyma, nampak pelik sikit.
Sebab akar gigi dah buang. So gigi depan Eyma ni dah mati.

Well, Eyma tak kesah pun.
Sebab salah sendiri lari-lari sambil gelak sampai terjatuh tersembam.
Hehehehehehe


Gambar atas ni masa raya 2011.
Tahun tu bajet ala-ala Heliza Helmi.
Serious suka gila kat Heliza tahap nak terkentut!!
Sanggup pakai lens sambil buat muka macam Heliza.
Tapi nampak gedik gila.
Haha , sedar pun sekarang ni.


HAHAHA, gambar atas ni terjumpa time belek-belek album lama.
Tiga-tiga tengah berlawan buat muka paling hodoh.


Gedik laa gambar atas ni.
Buat muka macam Heliza pulak dah.
HAHAHA


And finally !! I found this picture !!
Darjah 4 kot? Darjah 5 kot? Entah la . . Lupa . .
Kalau nak tahu mana satu Eyma, tu haaa, paling gemok tu.
Kiri sekali, barisan atas.

Time ni buat persembahan menari masa hari anugerah SK Bandar Tun Razak.
Ayah tak kasi pakai seksi-seksi.
Tapi seksi juga. Hehehehe

So, setakat ni jela throwback Eyma time kecik-kecik.
Comel dulu comel lagi sekarang, HAHAHA
Tak sangka pula sekejap je masa berlalu.
Tengok-tengok dah nak jadi bini orang dah.
OPSSS!!!

Okaylah awak-awak. Terima kasih tau sebab baca entri ni.
Singgah lagi eh , Hehehe


Wednesday, 3 December 2014

Freedom From SPM !!! Ohyeahh !!! ♡


Ohhhyeahhh!! . . Eyma freedom sudah after menempuhi dunia SPM yang agak mencabar koootttt, hahahaha, I malas nak fikir balik pasal SPM . Sebab . . . .

SPM TAHUN NI SANGAT-SANGAT MENGGILA !!

I do no why , they put KBAT questions on all paper include mathematics , physics & chemistry . Of course laaa I rasa bengang , Uhukss T_T

KBAT : Kemahiran Berfikir Aras Tinggi

I suka je soalan KBAT , tapi tak boleh tahan soalan KBAT masuk dalam Math Moden & Addmath . Hayooo , nasib baik Math I boleh jawap soalan KBAT , ada sampai menangis-nangis tak dapat jawap . Yes I know , mereka target A . Then bila ada soalan yang tak dijangka keluar tahun ni & bentuk soalan terbaru yang lain daripada yang lain , dorang menangis gila-gila macam orang gila . Yes , I rasa kesian kat dorang tau . Uhukss !!

Memang pelikssss soalan KBAT boleh masuk dalam Math . But serious , pembuat soalan ni sangat kreatif sebab reka soalan yang mencabar & ubah bentuk soalan dalam nombor kepada soalan bertulis . First buka paper , otak Eyma tiba-tiba jadi celaru bila terjumpa soalan pelik macam ni . Yes , pelik sangat . . But Eyma cuba untuk mind set elok-elok and try soalan lain dulu . Then last minute baru dapat ilham . HAHA , yes I do it !!

What ever I do , Yes I do my best ! Dapat keputusan A or B or C or D , Eyma bersyukur sebab Eyma sanggup berjaga malam untuk study . Eyma sanggup tidur 2 jam je tau , so hard . . . Ehem , I do this on Physics paper only . HAHA

On 27 November 2014 , I'm FREEDOM !! But my friends not freedom yet . Hmmm , so bored . Bila chat je dekat whatsapp , always krik krik . . But the funny things is . . . Picnic with them !! Ohhyeah !!

♡ 30 November 2014 ♡

Mira , Fauzani , Syuhada , Fakhrul

Ain, Syuhada, Fauzani, Eyma, Syarifah

Syuhada, Eyma

Eyma, Mira, Syuhada, Maisarah, Fauzani


Eyma, Ain, Syarifah, Syuhada, Mimi, Izzah, Arfah, Maisarah, Fauzani, Hanis, Mira, Iqa, Dayah, Uzma

Eyma, Ain, Syarifah, Syuhada, Mimi, Izzah, Arfah, Maisarah, Fauzani, Hanis, Mira, Iqa, Dayah, Uzma


The last pic is amazing, HAHAHA !!


Thats all for my throwback day , Thank you for singgah . . . Hehehehe .

btw, Im fat already . HAHAHA