Monday, 22 September 2014

Review Shawl Berjahit 1001 Gaya

Assalamualaikum sayang-sayangku . . .

Wah! Rindunya sama blog comel ini . Ehh, biarlah nak rindu ke apa . . Jealous la tu . . Well , exam trial SPM sudah pun berlangsung . . Dengan selambe badaxxxnya Eyma membiarkan sawang-sawang ini menyawangkan blog Eyma yang bersawang ini . Hahaha *memang tak lawak , tapi gelak la !

Apa-apa pun , sila berbangga sebab saya sudah kembali dengan wajah yang lebih jelita . . Haha , tak main-main okay . My daddy puji Eyma jelita tau . AAAWWW !! Ni yang makin sayang ni . . Hehehe


See . . Jelita kan . . Haha , maaf sebab terlebih perahsantan . Sebenarnya , entri kali ini lebih focus kepada shawl yang Eyma gayakan dalam gambar di atas . Apa macam ? Cantik kan ? Eh , tak tipu tak bohong . . Eyma sendiri tergugat iman tengok shawl ni . Nak tahu kenapa ? Hehe , Meh baca selanjutnya . .

Keistimewaan

Shawl ini lain daripada yang lain tau . Kalau cari di mana-mana kedai  , memang tak akan jumpa ! Ini kali pertama Eyma tengok shawl berjahit sebegini . Mengikut testimoni Eyma sebagai pengguna shawl berjahit ini :
  • Mudah untuk dililit
  • Tidak berbelit-belit
  • Pelbagai gaya boleh digayakan
  • Tidak rimas
  • Lembut
  • Sejuk
  • Mudah dibentuk

Eyma suka jenis kain jojet ini (Seperti dalam gambar) . Hanya satu sebab sahaja , mudah dibentuk . Biasalah , muka Eyma kan bulat , lilit guna pashmina nampak peliksss , pakai tudung bawal confirm bengkang bengkok . Nampak serabut Eyma dibuatnya . . So , this one sahaja yang sesuai untuk Eyma . Maybe , you have to try this SHAWL BERJAHIT !!


Harga Macam Mahal Je?

Buat gadis-gadis yang risau gila dengan harga shawl ini , maybe kena buang rasa risau itu . Sebab . . harganya tak macam harga sebuah bangaloo atau kondominium . Hehehe , meh jenguk harga meh . . .


Siapa kata mahal ? Standard la tu kan ikut zaman sekarang . Hehe .

Pelbagai Warna , Jenis kain & Corak

Okay, part ini paling special buat gadis-gadis di luar sana . Pilihan warna terpulang kepada anda . Pilihan warna mengikut warna kain yang ada di kedai kain . Warna bandung ada , jus oren ada , biru kura-kura ada (turqoise) , dan macam-macamlah ada . Lepas ni , tak perlu dah singgah kedai sana sini situ cari warna tudung kesukaan anda , sekarang mudah saja . Just asking us what you want . . Hehe , An an ann . . .

Jenis kain pula , ada jenis satin juga! wahhh . . apatah lagi yang bercorak pun ada . . Hehe , nak corak apa ? Mai habaq mai . . Macam-macam adoooo . . Kalau nak tahu corak-corak tudung tersebut , kenalah baca selanjutnya dulu . .

Cara Menggayakannya

Cewah , nak gayakan macam mana pun , terpulang kepada anda . Bagi penggemar tudung syria , Shawl Berjahit ni pun sesuai dibentuk seperti tudung syria . Tak percaya ? haaa . . meh tengok tutorial bergambar di bawah .

Gaya Pertama


Gaya Kedua




Taraaa . . comel kan . . . Nak belit apanya ? Sikit pun tak berbelit . So , apa lagi . . takkan takmau beli kut . .

Opss opss . . Lupa nak beritahu , Shawl Berjahit yang Eyma gayakan dalam gambar merupakan gaya seakan-akan tudung Heliza Helmi , Hehehe . Kan dah habaq , macam-macam gaya boleh tau !

Nak beli? Jom order!

Mudah sahaja untuk membuat tempahan , anda boleh hantar SMS atau whatsapp ke nombor ini , 0194183714 atau mesej sahaja melalui akaun Facebook milik founder tudung ini , Fassas Najihah Murfikah .

Kemudian , korang boleh request jenis kain , corak & warna apa yang korang nak . InsyaAllah , kakak cantik kita akan tunaikan . Semoga bergembira dapat shopping tudung bau kedai !! hehehe , Assalamualaikum , Syukran . . .


Terimalah senyuman saya yang jelita ini , HAHAHA