Monday, 7 October 2013

Apa itu Cellads ?


Aku cukup pantang apabila mendapat tahu gosip tentang pelbagai applikasi khas untuk Android semakin power dan canggih . Apatah lagi apabila aku dijodohkan bersama applikasi yang membikin mata aku bertukar menjadi bentuk ' $ ' . Semestinya aku sedang bergosip tentang applikasi Cellads yang kelihatan sexy di mata aku .

Kenapa Cellads sexy ? Sebab . . Applikasi ini cukup WOW jika digunakan dengan cara yang betul . Alah , tak susah mana pun nak guna . Dibandingkan dengan applikasi lain, Cellads ialah juara applikasi tersexy yang pernah aku jumpa . Kalau dah aku cakap begitu , bermakna aku sudah pun khatam meneliti applikasi ini .



Nak tau apa yang ada dalam Cellads ni ? Cara-caranya ? Rahsia kesexyannya ? Mari baca selanjutnya .


Pertama sekali , anda mesti tahu :

Apa itu 'Ads Point' ?

Ads Point ialah ganjaran yang diberikan kepada anda secara percuma apabila iklan terpapar di skrin phone anda sekiranya mesej atau panggilan masuk . Tidak kesah mesej atau panggilan daripada 'nombor mengarut' ataupun buah hati anda sendiri . Semakin banyak iklan diterima , semakin meningkat jumlah ads point anda . Jika ads point anda meningkat , apa lagi ? Anda boleh tebus hasil titik peluh ads point anda dengan pembelian topup , tiket wayang , shopping di AEON , voucher KFC , McDonald , Pizza Hut dan macam-macam lagi !

Contoh Iklan Semasa Mendapat Panggilan Daripada Seseorang

Mendapat Iklan Semasa Pesanan RIngkas Diterima

Iklan Yang Sangat OHSEM


Keistimewaan Cellads

Untuk pengetahuan pengguna Android , applikasi ini cukup beruntung untuk anda . Kenapa ya ?

PERCUMA Install , TIADA Bayaran yang dikenakan . Malah , ads point yang anda terima adalah secara PERCUMA !

Cara Mendaftar Cellads

Pendaftaran adalah melalui 3 cara iaitu melalui Wifi , telefon bimbit atau laman web Cellads .

Jika anda ingin mendaftar melalui Wifi atau laman web Cellads , click DI SINI .

Mendaftar melalui telefon bimbit :

1) Install applikasi Cellads di Play Store / Google Store / Samsung Apps .
2) Tunggu installing anda selesai sambil menari-nari .
3) Click Cellads dan isikan butir pendaftaran .
4) Pilih Community ' Blooggers ' sebagai pujaan hati anda .
5) Nikmati Cellads anda dan tebus banyak-banyak sampai puas tersengeh .

Kenapa Mesti Memilih Community Blooggers ?

Jika anda memilih ' Blooggers ' , lebih banyak ganjaran yang akan anda terima jika anda orang terawal yang menggunakan applikasi Cellads . Jangan tunggu lama-lama , nanti anda akan ketinggalan pelbagai tawaran HEBAT daripada Blooggers .

Cara Menjemput Rakan / Invite Friend Di Cellads

Step 1 :

Mestilah ' Login '  dahulu . Isikan no telefon anda . Jika belum mendaftar lagi , bolehlah install applikasi Cellads atau anda boleh terus mendaftar secara online . Click DI SINI .


 Step 2 :

Kemudian , tekan  ' Invite Friend '.



Step 3 :

Isikan nombor telefon rakan yang ingin anda jemput . Pastikan nombor telefon itu dimulakan dengan nombor 6 yang membuktikan anda daripada Malaysia .

Sebagai contoh , nombor telefon rakan anda ialah 012-3456789 . Letakkan digit 6 dihadapan nombor telefon rakan anda . Jadi , nombor telefon yang perlu ditulis ialah 60123456789 .




Step 4 :

Click SUBMIT dan OK .


Pss .. Tak habis lagi .. Selepas anda menjemput rakan anda , pastikan rakan anda meng-intall Cellads terlebih dahulu .. Kemudian , dengan pantasnya anda dikehendaki memeriksa baki Ads Point anda . Penambahan 200 ADS POINTS khas untuk anda ! Inilah ganjaran istimewa daripada Blooggers jika anda menjemput rakan anda menggunakan applikasi Cellads .

Cara Redeem Ads Point ( Topup )

Step 1 :

Sign in dan click redeem Ads Point .



Step 2 :

Click Topup Place



Step 3 :

Pilih jangan tak pilih .



Step 4 :

Tulis CODE yang tertera disebelah Topup Place (sila rujuk step ke-2)



Step 5 :

Success ! Dan topup anda akan masuk tidak lama kemudian .



Semestinya jumlah Ads Point anda akan ditolak mengikut nilai points yang dikenakan . Kalau tak ditolak tu memang anda sungguh beruntung dan TIDAK ADIL . hehehe


Ha ? Amacam ? Hebat kan Cellads ? Eh , bukan hebat . Sexy ~ ~ ~ Kalau anda seorang pengguna Android , atau ayah anda ke , mama , kakak , abang , makcik , nenek mahupun atuk , jemput-jemputlah mereka semua untuk menggunakan applikasi Cellads . Tiada TIDAK UNTUNG , semuanya UNTUNG maaa . . . Tak percaya ? Apa lagi , Install dan nikmati keistimewaannya !