Friday, 16 August 2013

Blogger Terkacak beraya rumah Eyma!

Tanggal 15 , bulan Ogos pada tahun 2013 .
Dup dap dup dap . . . . . *dengar jatung Eyma berdegup laju bak kangaroo lari
Entah kenapa malam sebelum tragedi itu , Eyma dah berdebar-debar .
Sambil-sambil dok berinai tu , macam biasalah rutin waktu malam mesti layan WeChat .

Tok tek tok tek dengan manusia dalam Group Blogger Muda Mudi , Eyma pun terrrrr melepaskan perkataan "gementar" dekat chating depa . Memandangkan semua pak cik dan mak cik dalam group tu semuanya kaki bercakap . erk ! kaki boleh bercakap eh ? Lopeh tu , macam-macamlah depa dok create cerita ikut kepala depa .

Ada ke kata Eyma nak tunang ? PERGHHH !

Mana korang tahu ni . Hahahaha . Kantoi pasal berinailah kot . Menyesal sebut pasal berinai .
Tapi , Eyma kesian kat korang . Baru goreng sikit , ada yang jelous gedabak .
Nak tahu siapa yang jelous tu ?

Cik Kembar Adik Eyma sorang ni . . . Orang dah tuka topik pasal tunang , dia masih tak puas hati lagi . . Hahahaha , lopeh tu , pasangan romantis Atuk Irwan dengan Adik Muja ni dok frust menonggeng . Haaa . . . ada lagi sorang . . Baby Nyna ni . . Dok nyakat-nyakat kitewwww . . Malulah titew , awak ni ! Hahahaha

Yang paling Eyma rasa nak kasi makan penyepaknya ialah Dato' Proiiit . Dia ni , dari awal chating sampai hujung pankal cerita , tak habis-habis dok buat bunyi kentot dia . Geram guwa ! Yang Datin Muja ni pula , bukan nak cepuk adik dia tu yang dok kentot tak habis-habis . BUSUK TAU TAK ! Habis tercemar udara dekat Malaysia ni .

Haaa . . . . . Pasal tunang tu , Eyma berinai saja-saja je pun . Bukan ada orang masuk minang pun . Hahaha . Sian korang . Eyma rasa simpati kat korang . Tambah-tambah lagi Cik ST kita ni . Terus IM fb Eyma ye . Siap horayyy lagi dia . Entah bila kau nak tunjukkan aku cewek baru engko . KAHKAHKAH . . . . .

Cuba teka apa Abam Kacak tengah buat . . .
Kerja siapalah ni yang tumpahkan kuah Laksa Johor ni . . Hahahaha
Semua senyum . . Tandanya . . . . . Kehkehkeh
Lin dengan Mak . . . . . Cik . . tengah focus tengok TV cerita Ultraman ! Haha , nyakat je . .
Haha ! Nampak sikit tangan PEACE wani . . Lalalala
Mak Datin dan Mama Datin , hehehe
Nak selit tengah-tengah kena sah dulu . Hahahaha
Lepas ucap selamat jalan , baru mama bagitau Mak . . . Cik and abang belikan buah . Fruit my fav !
Puplum Dress and sweater yang lembut kainnya . Nasib baik muat ~ Terima kasih Mak . . . . Cik . . Haha

Nak panggil Mak , belum masanya lagi . haha , abang uii . . Copek ler masuk minangnya . Jangan tunggu lama-lama . . Nanti digigit orang pula . . Kehkehkehkeh . . . . . Alhamdulillah Eyma dan abang dapat bertemu juga buat pertama kali seumur hidup . Tak sangka pula dapat face to face dengan family sekali . Wani and Lin cantik sangat . Mama puji sakan dengan Mak Cik Zai seorang yang peramah . Mama nak puji abang kacak susah sikit . Hahahaha

So , dah tahu semuanya ? Merisik pun tidak . . Masih sekolah lagi Cik Eyma ni . . Baru sesi kenal kenalan dengan lebih rapat dulu . . Kalau semua dah setuju , barulah ON . Ye tak ye juga kan . Hehe , harap-harap tahun depan boleh jumpa Abah pula . . . Amin . . . . .

Psss . . Bertuah abang kacak tak jumpa ayah Eyma lagi . . Kalau tak , dah suruh jadi imam untuk ujian pelepasan . Hahahaha

Sunday, 11 August 2013

Koleksi Gambar Hari Raya Aidilfitri 2013♡

CLICK READ MORE UNTUK TERUSKAN AKTIVITI MENCUCI MATA ANDA !

Chakkk . . . . Alhamdulillah Eyma dan sekeluarga selamat tiba di rumah arwah atuk sebelah ayah . Memang setiap tahun rumah pusaka inilah jadi tempat sedara mara berkumpul . 

Sunday, 4 August 2013

Stress Dengan Blogger Malaysia


Hari ini entah kenapa Eyma rajin sangat berblog walking ke blog blogger-blogger kenalan Eyma . Nak kata kenal takdelah 100% . Cuma kawan sembang dari pesbuk dan WeChat je KOT . Nampak sangat KOTnya tu menipu . Ada yang pernah sembang , ada yang tak pernah sembang tapi mengaku sembang . Lalalalala . . . . . . Iya lah , nak keluar pergi meet dengan depa memang hampeh . Faham faham saja lah , Cik Eyma ni tersesat ke belah utara sana . Asal dari johor , celik mata terus ada kat Perak .

Masa Eyma sedang syok berjalan-jalan ke beberapa buah blog HEBAT ni , secara tiba-tiba timbul perasaan sedih dan cemburu . Ha ! Bukan cemburu pasal abang titew tau . Alah , cemburu pasal depa dapat pergi ke macam-macam event . Mentang-mentanglah bulan puasa , memang kenyanglah depa dapat makan free .

CREDIT : Uncle Zuan

Contohnya event ke Hotel Singgahsana , Petaling Jaya . Bila abam titew dok cerita suasana kat sana , PERGGHHH guwa jelous guwa jelous guwa jelous . Tapi Eyma boleh cover lagi muka cemburu buta ni . Jelous pasal dapat jumpa ramai blogger Malaysia lah . Tengoklah Eyma ni . Pergi event pun tak pernah . Hahahaha . Memang kesian sangat nasib Eyma ni .

Bukan jelous satu kali , bukan dua kali , bukan tiga kali , tapi berkali-kali . Aduan yang Eyma dapat setiap kali lepas balik event daripada abam titew tu ialah ABANG PREGNANT ! Oh , erk !! Silap . Abam kata perut abam macam orang pregnant . Mula-mula Eyma mengcover muka jadi serious . Malangnya , kesian pula dengan diri Eyma ni yang dok menahan gelak . Apa lagi , Eyma pun . . . . . . . . . . . .

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Sorry abam . Terpaksa gelak . Habis pipiku krem ~~

Depa ni , Dah lah syok dapat jumpa kengkawan . Pastu dapat makang free . Bukan apa . Eyma pun teringin juga rasa suasana macam diorang semua . Kalau kat sini , memang confirm Eyma tak boleh keluar . Tapi , adik-adik lain boleh pula ya . Hoho . Sebab itulah Eyma naik jelous gila dan sediiiiiihhhhhhh . Mestilah sedih . Memanglah ada orang yang risau bila Eyma keluar , cuma tak salah kalau pergi sekali sahaja seumur hidup ? Kalaulah boleh sebut perkataan " Pleaseeeeeee " tu . Hmm . Kalau membantah , tiba-tiba jadi batu kang lagi aniaya .

Mungkin pembaca entry ni mesti dah mengutuk bagai tentang Eyma kan ? Ha ! Ingat Eyma tak tahu ke . Lagipun , memang PEN-tipulah kalau korang tak pernah rasa dikongkong . But , Eyma suka juga dikongkong . Bila tengok orang lain terlalu sosial , gaul sana sini , laki perempuan tiada batas , WAJIB tutup mata sambil sodok kepala dalam tanah tau . Ce buat , confirm tenang .

Hmm . Nak kena tunggu kawin dulu baru boleh jumpa blogger Muja , Aina , Uzu , Sheda , Nyna , JC , geng Klinik Cinta , geng Blogger Muda Mudi (WeChat) , member Denaihati Network dan semuanya lah . Habis berasap otak Eyma bulan puasa ni dok fikir siapa lagi yang Eyma nak jumpa . But but but , orang pertama yang paling Eyma nak jumpa ialah BloggerBoy . Haaa . Siapa BloggerBoy tu eh ? Hahahahaha . Takkan ada sesiapapun tahu . Mungkin , Eyma boleh kasi klue .

" Bila nampak camera , automatik jari telunjuknya akan masuk dalam hidung "

Kalau anda bijak , tekalah . HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA