Sunday, 4 August 2013

Stress Dengan Blogger Malaysia


Hari ini entah kenapa Eyma rajin sangat berblog walking ke blog blogger-blogger kenalan Eyma . Nak kata kenal takdelah 100% . Cuma kawan sembang dari pesbuk dan WeChat je KOT . Nampak sangat KOTnya tu menipu . Ada yang pernah sembang , ada yang tak pernah sembang tapi mengaku sembang . Lalalalala . . . . . . Iya lah , nak keluar pergi meet dengan depa memang hampeh . Faham faham saja lah , Cik Eyma ni tersesat ke belah utara sana . Asal dari johor , celik mata terus ada kat Perak .

Masa Eyma sedang syok berjalan-jalan ke beberapa buah blog HEBAT ni , secara tiba-tiba timbul perasaan sedih dan cemburu . Ha ! Bukan cemburu pasal abang titew tau . Alah , cemburu pasal depa dapat pergi ke macam-macam event . Mentang-mentanglah bulan puasa , memang kenyanglah depa dapat makan free .

CREDIT : Uncle Zuan

Contohnya event ke Hotel Singgahsana , Petaling Jaya . Bila abam titew dok cerita suasana kat sana , PERGGHHH guwa jelous guwa jelous guwa jelous . Tapi Eyma boleh cover lagi muka cemburu buta ni . Jelous pasal dapat jumpa ramai blogger Malaysia lah . Tengoklah Eyma ni . Pergi event pun tak pernah . Hahahaha . Memang kesian sangat nasib Eyma ni .

Bukan jelous satu kali , bukan dua kali , bukan tiga kali , tapi berkali-kali . Aduan yang Eyma dapat setiap kali lepas balik event daripada abam titew tu ialah ABANG PREGNANT ! Oh , erk !! Silap . Abam kata perut abam macam orang pregnant . Mula-mula Eyma mengcover muka jadi serious . Malangnya , kesian pula dengan diri Eyma ni yang dok menahan gelak . Apa lagi , Eyma pun . . . . . . . . . . . .

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Sorry abam . Terpaksa gelak . Habis pipiku krem ~~

Depa ni , Dah lah syok dapat jumpa kengkawan . Pastu dapat makang free . Bukan apa . Eyma pun teringin juga rasa suasana macam diorang semua . Kalau kat sini , memang confirm Eyma tak boleh keluar . Tapi , adik-adik lain boleh pula ya . Hoho . Sebab itulah Eyma naik jelous gila dan sediiiiiihhhhhhh . Mestilah sedih . Memanglah ada orang yang risau bila Eyma keluar , cuma tak salah kalau pergi sekali sahaja seumur hidup ? Kalaulah boleh sebut perkataan " Pleaseeeeeee " tu . Hmm . Kalau membantah , tiba-tiba jadi batu kang lagi aniaya .

Mungkin pembaca entry ni mesti dah mengutuk bagai tentang Eyma kan ? Ha ! Ingat Eyma tak tahu ke . Lagipun , memang PEN-tipulah kalau korang tak pernah rasa dikongkong . But , Eyma suka juga dikongkong . Bila tengok orang lain terlalu sosial , gaul sana sini , laki perempuan tiada batas , WAJIB tutup mata sambil sodok kepala dalam tanah tau . Ce buat , confirm tenang .

Hmm . Nak kena tunggu kawin dulu baru boleh jumpa blogger Muja , Aina , Uzu , Sheda , Nyna , JC , geng Klinik Cinta , geng Blogger Muda Mudi (WeChat) , member Denaihati Network dan semuanya lah . Habis berasap otak Eyma bulan puasa ni dok fikir siapa lagi yang Eyma nak jumpa . But but but , orang pertama yang paling Eyma nak jumpa ialah BloggerBoy . Haaa . Siapa BloggerBoy tu eh ? Hahahahaha . Takkan ada sesiapapun tahu . Mungkin , Eyma boleh kasi klue .

" Bila nampak camera , automatik jari telunjuknya akan masuk dalam hidung "

Kalau anda bijak , tekalah . HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA