Friday, 16 August 2013

Blogger Terkacak beraya rumah Eyma!

Tanggal 15 , bulan Ogos pada tahun 2013 .
Dup dap dup dap . . . . . *dengar jatung Eyma berdegup laju bak kangaroo lari
Entah kenapa malam sebelum tragedi itu , Eyma dah berdebar-debar .
Sambil-sambil dok berinai tu , macam biasalah rutin waktu malam mesti layan WeChat .

Tok tek tok tek dengan manusia dalam Group Blogger Muda Mudi , Eyma pun terrrrr melepaskan perkataan "gementar" dekat chating depa . Memandangkan semua pak cik dan mak cik dalam group tu semuanya kaki bercakap . erk ! kaki boleh bercakap eh ? Lopeh tu , macam-macamlah depa dok create cerita ikut kepala depa .

Ada ke kata Eyma nak tunang ? PERGHHH !

Mana korang tahu ni . Hahahaha . Kantoi pasal berinailah kot . Menyesal sebut pasal berinai .
Tapi , Eyma kesian kat korang . Baru goreng sikit , ada yang jelous gedabak .
Nak tahu siapa yang jelous tu ?

Cik Kembar Adik Eyma sorang ni . . . Orang dah tuka topik pasal tunang , dia masih tak puas hati lagi . . Hahahaha , lopeh tu , pasangan romantis Atuk Irwan dengan Adik Muja ni dok frust menonggeng . Haaa . . . ada lagi sorang . . Baby Nyna ni . . Dok nyakat-nyakat kitewwww . . Malulah titew , awak ni ! Hahahaha

Yang paling Eyma rasa nak kasi makan penyepaknya ialah Dato' Proiiit . Dia ni , dari awal chating sampai hujung pankal cerita , tak habis-habis dok buat bunyi kentot dia . Geram guwa ! Yang Datin Muja ni pula , bukan nak cepuk adik dia tu yang dok kentot tak habis-habis . BUSUK TAU TAK ! Habis tercemar udara dekat Malaysia ni .

Haaa . . . . . Pasal tunang tu , Eyma berinai saja-saja je pun . Bukan ada orang masuk minang pun . Hahaha . Sian korang . Eyma rasa simpati kat korang . Tambah-tambah lagi Cik ST kita ni . Terus IM fb Eyma ye . Siap horayyy lagi dia . Entah bila kau nak tunjukkan aku cewek baru engko . KAHKAHKAH . . . . .

Cuba teka apa Abam Kacak tengah buat . . .
Kerja siapalah ni yang tumpahkan kuah Laksa Johor ni . . Hahahaha
Semua senyum . . Tandanya . . . . . Kehkehkeh
Lin dengan Mak . . . . . Cik . . tengah focus tengok TV cerita Ultraman ! Haha , nyakat je . .
Haha ! Nampak sikit tangan PEACE wani . . Lalalala
Mak Datin dan Mama Datin , hehehe
Nak selit tengah-tengah kena sah dulu . Hahahaha
Lepas ucap selamat jalan , baru mama bagitau Mak . . . Cik and abang belikan buah . Fruit my fav !
Puplum Dress and sweater yang lembut kainnya . Nasib baik muat ~ Terima kasih Mak . . . . Cik . . Haha

Nak panggil Mak , belum masanya lagi . haha , abang uii . . Copek ler masuk minangnya . Jangan tunggu lama-lama . . Nanti digigit orang pula . . Kehkehkehkeh . . . . . Alhamdulillah Eyma dan abang dapat bertemu juga buat pertama kali seumur hidup . Tak sangka pula dapat face to face dengan family sekali . Wani and Lin cantik sangat . Mama puji sakan dengan Mak Cik Zai seorang yang peramah . Mama nak puji abang kacak susah sikit . Hahahaha

So , dah tahu semuanya ? Merisik pun tidak . . Masih sekolah lagi Cik Eyma ni . . Baru sesi kenal kenalan dengan lebih rapat dulu . . Kalau semua dah setuju , barulah ON . Ye tak ye juga kan . Hehe , harap-harap tahun depan boleh jumpa Abah pula . . . Amin . . . . .

Psss . . Bertuah abang kacak tak jumpa ayah Eyma lagi . . Kalau tak , dah suruh jadi imam untuk ujian pelepasan . Hahahaha